RU+MU Evi

RU+MU EVİ

İşveren: RU+MU
Proje Tarihi: 2020
Yer: Muğla / Köyceğiz

Muğla, Köyceğiz’de bulunan RU+MU evi kısa vadede sahibi olan genç  çiftin fırsat bulduğunda büyükşehirden uzaklaşarak sınırlı süre kullanacağı, uzun vadede ise devamlı bir yaşam mekanı olacak ve belirli zamanlarda misafir ağırlayabileceği şekilde programlandı ve tasarlandı. Evin planlanmasında çiftin günlük yaşam alışkanlıkları belirleyici oldu. Binanın imar izinlerine bağlı olarak oturduğu sınırlı alan sebebiyle zemin kat, tüm kapalı ve açık mekanların birbirine doğrudan bağlandığı, açık planlı büyük bir yaşam alanı olarak düzenlendi. Arazide bulunan eski su kanalı ve bu kanalın etrafında kendiliğinden yaşam bulmuş ağaçlar, binanın araziye yerleşiminde açık yaşam alanlarına gölge ve mahremiyet sağlayacak şekilde etkili oldu.

Bina, arazideki belirgin eğime yerleşirken kendi iç mekanları arasındaki kademelendirme ile giriş ve bahçe kotlarını birbirine bağlıyor.  Binanın genel yapısal özelliklerini bölgede yerel olarak temin edilebilen ve işçiliği bilinen malzemeler ve detaylar oluşturuyor.